نقل و انتقال سهام شرکت

نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص و عام چگونه است؟ منظور از سهم، سرمایه شرکت می باشد که توسط شرکا به قطعات مساوی تقسیم شده است و به هر یک از شرکاء با توجه به سرمایه ای که به شرکت وارد کرده اند تعلق می گیرد. سهام شرکت قابلیت نقل و انتقال و جابجایی میان شرکا و سهامداران دارد به طوری که در هر زمانی شرکا می توانند به خرید سهام از یکدیگر بپردازند و سهام خود را در شرکت افزایش و یا کاهش دهند.

نقل و انتقال سهام شرکت

نقل و انتقال سهام شرکت

به طور متداول هر زمانی شرکت ها با توجه به دلایل مختلف درونی و بیرونی می توانند نسبت به ثبت تغییرات شرکت و  افزایش و کاهش سهم خود اقدام کنند که لازمه این امر موافقت صاحبان شرکت است. در تمام شرکت های تجاری این امر به طور متداول صورت می گیرد ولی به دلیل اینکه بیشتر شرکت های ایرانی در قالب مسئولیت محدود و سهامی هستند به توضیح و روند انتقال سهام در این شرکت ها می پردازیم.
ابتدا سهامداران شرکت باید مجمع عمومی فوق العاده تشکیل دهند و صورتجلسه ای جهت نقل و انتقال سهام، مقدار و نحوه آن را در این برگه بیان کنند. شرکایی که قصد انتقال سهام دارند باید نسبت به پرداخت مالیات در اداره دارایی نیز اقدام کنند.

 

مدارک لازم برای تغییر سهام شرکت های سهامی خاص

۱.ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی برای تمامی شرکای که قصد فروش و شرکایی قصد خرید این سهام را دارند.
۲.در صورت وجود ارائه کپی از آخرین تغییرات شرکت
۳.ارائه کپی از آگهی تاسیس شرکت که در روزنامه رسمی منتشر شده است.


برای نقل و انتقال سهام باید به چه سازمانی مراجعه کرد؟

سهامدارِ متقاضی با همراه داشتن فایل و مدارک مورد نیاز خود به اداره سهام در تهران و یا شعبه های موجود در محل شرکت در شهرستان ها مراجعه کنند و نسبت به اخذ نسخه های پیش نهایی گواهینامه نقل و انتقال و سپرده اقدام کنند در نهایت به سازمان بورس اوراق بهادار و کارگزاری ها جهت فروش سهام خود مراجعه کنند.
چنانچه شرکت تجاری شما در قالب با مسئولیت است ابتدا از سازمان های دارایی و اداره ثبت شرکت استعلام بگیرید و برای نقل و انتقال سهام باید واگذاری و فروش سهام و سهم الشرکه را در دفتر اسناد رسمی ثبت کنید.
چنانچه شرکت در قالب سهامی خاص است نقل و انتقال سهام در آن مانند انتقال سهام بانام است به این صورت که طبق لایحه ۴۰ برای این انتقال تنها کافی است فروشنده سهام و یا وکیل او، در دفتر سهام شرکت این انتقال را قید کند و آن را به امضا برساند و نیازی نیست که برای ثبت معامله و انتقال به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند.


انتقال قهری چیست؟

انتقال قهری سهام به صورت اجباری صورت می گیرد و نحوه این انتقال در حوزه اختیارات خریدار و فروشنده نیست و زمانی که یکی از سهامداران فوت کند این سهام به طور اتومات به ورثه ایشان می رسد و در سود و زیان آن سهیم خواهد بود.

 

نمونه صورتجلسه نقل و انتقال سهام شرکت بامسئولیت محدود

بسمه تعالی

نام شرکت …………………… (در این قسمت نام شرکت و واژه با مسئولیت محدود باید قید شود.)
به شماره ثبت ………………. ( در این بخش شماره ثبت شرکت که پس از اتمام فرآیند ثبت و تکمیل فرآیند شخصیت حقوقی به شرکت داده می شود باید ذکر شود.)
با سرمایه ثبت شده …………….. ( سرمایه ای که زمان تاسیس با عنوان سرمایه شرکت درج شده را باید در این قسمت یادداشت کنید.)
مجمع عمومی فوق العاده شرکت ……………… (نام شرکت) با مسئولیت محدود در ساعت …………. مورخ …………….. (ساعت و تاریخ جسله ذکر می شود) در حضور اکثریت / کلیه شرکاء در محل شرکت تشکیل و نسبت به نقل و انتقال سهم الشرکه اتخاذ تصمیم گردید.
۱.آقا / خانم …………………. سهم الشرکه خود به مبلغ …………….. ریال را به آقا / خانم …………….. فرزند ………………… به شماره شناسنامه …………….. منتقل نموده و از شرکت خارج شد و دیگر هیچ حق و سمتی در شرکت ندارد.
۲.آقا / خانم …………………. سهم الشرکه خود به مبلغ …………….. ریال را به آقا / خانم …………….. فرزند ………………… به شماره شناسنامه …………….. منتقل نموده و از شرکت خارج شد و دیگر هیچ حق و سمتی در شرکت ندارد.
۳. به آقای / خانم ………………. وکالت داده شد تا ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکت ها نسبت به تسلیم و ثبت صورتجلسه اقدام و هزینه های قانونی را پرداخت و ذیل دفاتر ثبت را امضاء کند.
نام و نام خانوادگی شریک میزان سهم الشرکه امضاء
۱.
۲.
۳.
۴.

 

نمونه صورتجلسه نقل و انتقال شرکت سهامی خاص

بسمه تعالی

صورتجلسه هیئت مدیره شرکت……………………… (نام رسمی شرکت) سهامی خاص ثبت شده به شماره…………….. (شماره ثبت شرکت که ار اداره ثبت شرکت دریافت شده)
جلسه هیئت مدیره شرکت …………………… (نام شرکت) در تاریخ ……………… ساعت ……………. صبح با حضور کلیه اعضاء هیئت مدیره شرکت تشکیل گردید.
سپس دستور جلسه که مبنی بر انتقال سهام برخی از سهامداران شرکت بود قرائت شد.

۱.آقا / خانم ……………… دارنده …………….. سهم که …………………. سهام خود را به آقا / خانم ………………… فرزند……………. ش ش…………….. صادره از …………….. کد ملی ……………….. آدرس …………………………………….. کد پستی ………………….. واگذار نمود. ( آدرس و کد پستی که در این قسمت وارد می شود باید با یکدیگر منطبق باشد.)
۲.آقا / خانم ……………… دارنده …………….. سهم که …………………. سهام خود را به آقا / خانم ………………… فرزند……………. ش ش…………….. صادره از …………….. کد ملی ……………….. آدرس …………………………………….. کد پستی ………………….. واگذار نمود. ( آدرس و کد پستی که در این قسمت وارد می شود باید با یکدیگر منطبق باشد.)
پایان جلسه بای در روز انتقال اعلام شود و ذکر شود که کلیه اعضای هیئت مدیره به آقا / خانم ……………… وکالت داده اند تا مراحل ارداری ثبت این صورت جلسخ را در اداره کل ثبت شرکت ها ثبت بنماید.
در ادامه باید این قسمت به امضای اعضا برسد و در ادامه لیستی از شرکای قبلی و شرکای جدید ارائه شود.
رئیس هیئت مدیره آقای/ خانم …………………….. امضا
مدیر عامل آقای/ خانم …………………………….. امضا
نایب رئیس هیئت مدیره آقای/ خانم ……………….. امضا

لیست صاحبان سهام قبل و بعد از انتقال
قبل از انتقال :
۱- آقا / خانم …………….. دارنده ……………. سهم امضا
۲- آقا / خانم ……………. دارنده ……………. سهم امضا
۳- آقا / خانم ……………. دارنده ……………. سهم امضا
۴- آقا / خانم ……………. دارنده ……………. سهم امضا
بعد از انتقال
۱- آقا / خانم ……………. دارنده ……………… سهم امضا
۲- آقا / خانم ……………. دارنده …………….. سهم امضا
۳ –آقا / خانم ……………. دارنده ……………. سهم امضا
۴- آقا / خانم ……………. دارنده ……………. سهم امضا

 

چنانچه تغییری در ورقه سهام صورت گرفت باید آن را به اطلاع سازمان ثبت و مراجه بگذارید و روزنامه تغییرات آن منتشر شود.

ثبت یاب شرکت های ثبتی برای ثبت شرکت و برند و خدمات گوناگون ثبتی آماده ارائه خدمات می باشد. در این مقاله سعی بر این داشتیم تا همه موارد را برای شما یادآوری کرده و به شما آگاهی کامل بدهیم. شما در صورت وجود هر گونه ابهام و سوال در زمینه ثبتی می‌توانید با مشاورین خبره ما در این زمینه تماس بگیرید تا گام به گام ثبت شرکت، شما همراه شما باشند و به انجام کارتان سرعت بدهند.

۴.۷/۵ - (۷ نفر رای داده اند)

درباره ی نوشین حسینی

من نوشین حسینی هستم و از سال 1392 در زمینه خدمات اداری شرکتها و به صورت کاملا تخصصی در زمینه خدمات ثبتی فعالیت می کنم. تمام تلاشم طی این سالها این بوده است که بهترین خدمات را در جهت کمک به امور ثبتی شرکتها ارائه نمایم تا مدیران شرکتها در این خصوص خیالی آسوده داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button